Anul universitar de la Galați începe online

puiu lucian georgescu 2„Anul universitar 2020-2021 va începe, în prima parte, online, din 28 septembrie până la 31 octombrie. De la 1 noiembrie se vor structura, modula și adapta formele de învățământ care necesită prezența fizică, laboratoarele în mod special. În perioada 1 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, toate tipurile de laboratoare și alte activități care nu pot fi realizate online vor fi organizate modulat, cu respectarea distanțării fizice și a tuturor măsurilor de prevenție, în toate spațiile universității”, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu. 
 
În cursul lunii octombrie, la Facultățile de Medicină și Farmacie și de Educație Fizică și Sport vor putea fi organizate grupe de studenți care vor putea lucra cu prezență fizică. 
 
O situație aparte este cea a studenților Facultății Transfrontaliere din Republica Moldova. Aceștia vor face laboratoarele la Galați între lunile noiembrie și ianuarie, cu toate cheltuielile plătite de universitate. Dacă deplasarea acestora din Republica Moldova la Galați nu va fi posibilă, atunci laboratoarele vor fi făcute în universitățile partenere din Cahul și Chișinău. A treia variantă este ca aceste laboratoare să fie mutate în semestrul al II-lea.
 
Pentru învățământul online, studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați au la dispoziție platforma Microsoft Teams. Fiecare student va avea cont creat și plătit de universitate, va beneficia de acces nelimitat, iar cursurile și seminariile pot fi înregistrate. 
 
Și Universitatea Vârstei a Treia va începe online. „Sunt studenții noștri, e o categorie specială la care ținem la fel ca la toți ceilalți cursanți ai noștri”, a încheiat rectorul Puiu Lucian Georgescu.