„LET'S WARM UP THE CLIMATE FOR SPORT” (Acronim Warm UP) este un proiect international de cooperare în domeniul sportului, în cadrul Programul Erasmus+: Sport, Youth and EU Aid Volunteers).

Proiectul este coordonat de EquiS - Equilibri Sostenible, Barcelona, Catalunya, Spain (www.equilibrisostenible.eu/projects.html) .

Universitatea „Dunărea de Jos”, prin Facultatea de Educație și Sport, colaborează la implementarea proiectului, alături de celelalte organizații europene partenere, anume Darko Athletics Team (Bulgaria), International Olimpic Truce Center (Grecia).

Proiectul își propune să identifice și să facă schimb de bune practici în domeniul protejării mediului, ecosistemelor și resurselor prin activități fizice și sport. Aceste activități pot determina formarea de noi abilități de care să beneficieze atât profesioniștii implicați în practicarea sporturilor și a exercițiiilor fizice, cât și cei care nu practică cu regularitate activități fizice.

Proiectul susține un nou cadru conceptual al dictonului latinesc "mens sana in corpore sana”, completându-l cu „in natura sana", „minte sănătoasă în corp sănătos în mediu sănătos”.

Durata proiectului (24 luni): 01.01.2020 - 31.12.2021

Equilibri Sostenible - EquiS

Coordinator (Spain)

www.equilibrisostenible.eu

11 

Darko Athletics Team

Project Partner (Bulgaria)

https://www.facebook.com/DarkoTeam/

22

Universitatea Dunarea De Jos Din Galati

Partener (Romania)

http://www.it.ugal.ro/

udjg

International Olympic Truce Centre

Partener (Grecia)

www.olympictruce.org

44