Istoric

Eroare

[OSYouTube] Alledia framework not found

- daca nu stim cine santem nu vom sti cine vrem sa fim -

Municipiul Galati este unul dintre orasele inportante ale Romaniei, fiind al cincilea ca marime din tara.

Ca urmare a evolutiei sale istorice si a necesitatilor de educatie cresuta de la o perioada la alta a aparut in anul 1959 Institutul Pedagogic care avea la momentul infiintarii sale 3 sectii.

Adaptandu-se cerintelor si comenzii sociale in cadrul acestui institut apare in anul 1969 FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT.

Acest moment a reprezentat o mare provocare pentru specialistii domeniului care au avut din acel moment posibilitatea perfectionarii si specializarii in acest domeniu de activitate.

Fuziunea dintre Institutul Politehnic si cel Pedagogic in anul 1974 a condus la aparitia unui nou centru universitar pe harta invatamantului superior romanesc care va purta numele de Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați.

Aceasta modificare de structura organizatorica a determinat in mod direct reorganizarea celorlalte compartimente. Astfel, Facultatea de Educatie Fizica si Sport se transforma in sectie de specialitate si va functiona in cadrul Facultatii de Invatamant Pedagogic pana in anul 1983.

Datorita faptului ca sectia nu mai primeste cifra de scolarizare in anul 1983 aceasta isi suspenda activitatea dar nu dispare ca sectie ci asigura activitatea de educatie fizica a universitatii pentru celelalte specialitati.

Modificarile sociale datorate Revolutiei din 1989 si cerintele pentru formarea de specialisti au faut ca in anul 1990 acestei specializari sa-i fie realocata cifra de scolarizare si astfel sa fie reluata activitatea ca specializare distincta in cadrul Facultatii de Litere si Stiinte, forma de studiu cu durata de 4 ani.

Solicitarile din ce in ce mai mari pentru aceasta specialitate au dus la cresterea permanenta a numarului de studenti. De asemenea diversitatea vietii sociale a impus aparitia de specialitati noi care sa faca fata evolutiei pietii muncii mereu in crestere.

Ca urmare a acestor realitati, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați raspunde semnalelor sociale si se adapteaza la solicitarile privind pregatirea de specialitate si astfel sectia se transforma in anul 1997 in Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Galati.

Acest fapt a reprezentat o incununare a eforturilor facute de cadre didactice de prestigiu care au activat in cadrul institutiei inca de la infiitare si care au contrubuit prin pricepere, daruire, pasiune si profesionalism la formarea unui pol de specialitate in educatie fizica si sport care a incercat permanent sa devina dintr-un nume comun un nume propriu.

Manolescu Gheorghe, Nita Cornelia, Stanciu Dumitru, Dulgheru Horia, Balais Florin, Constantin Stefania, Conciu Gheorghe, Sarbu Dumitru, Valsan Traian, Ciolan Adriana, Hostiuc Nicolae, Pop Nicolae, Hansa Constantin, Badiu Toma sau Pacuraru Alexandru sunt cateva cadre didactice care au contribui la formarea multor generatii de specialisti ce activeaza pe plan national si international.

In prezent facultatea este integrata in cadrul sistemului de invatamant Bologna cu durata studiilor de 3 ani pentru studiile de licenta si 2 ani pentru studiile de masterat.

Invatamantul se desfasoara pe baza sistemului european de credite transferabile, studentii parcurgand in mod facultativ un modul psiho-pedagogic care le va permite exercitarea profesiei la nivel gimnazial si liceal.

SPECIALIZARI

Educatie Fizica si Sportiva

Kinetoterapie si motricitate speciala

Facultatea a facut in ultimii ani pasi importanti in directia modernizarii bazei materiale. Astfel, in prezent ea dispune de numeroase laboratoare de specialitate, sali pentru activitatile practice modern utilate, terenuri pentru jocurile sportive dar si sali de curs si seminar la standarde europene.

Colaborarile realizate cu institutiide invatamant din strainatate prin programul Erasmus au oferit sansa studentilor de a studia in tarile partenere.

Un punct de atractivitate in viata studenteasca il reprezinta activitatile practice de schi, turism, inot si vaslit sau practica pedagogica si de specialitate realizate in conditii foarte bune.

Asteptam in continuare pe toti aceia care doresc sa se perfectioneze in acest domeniu de activitate si astfel sa imbratiseze o profesie atractiva, dinamica, care are in centrul preocuparilor ei omul in toate etapele evolutiei sale

Contact

Adresa: Str. Gării, nr. 63-65, Galați, 800003
Telefon: 0336 130 171 
Fax: 0236 413 230 
E-mail: secretariat.fefs@ugal.rogtalaghir@ugal.ro
Coordonate GPS: 45.447579, 28.053333